Panikångesten släppte med Mindful Tapping

Malin är marknadskommunikatör på Holistic och fick lära sig Mindful Tapping av Micke Syd Andersson när de träffades de backstage efter en av Mickes spelningar.

”Jag hade hört talat om EFT och tyckte det verkade ganska komplicerat. Micke förklarade för mig att Mindful Tapping var annorlunda och visade mig hur jag skulle knacka på punkterna och vara med det som jag känner. Så jag testade och någonting hände. Sådant gör mig nyfiken, då måste jag testa!” berättar Malin.

Sov som en stock

Under den här perioden hade Malin mycket problem med sömnen. Hon hade nyligen fått en cancerdiagnos och även innan dess haft en extremt hög stressnivå. Det hade gjort att hennes sömn var väldigt lätt och hon vaknade flera gånger per natt.

Nästa kväll när Malin mediterade provade hon Mindful Tapping på egen hand precis som Micke visat.

– Jag visste ju inte exakt hur man skulle göra men jag tänkte att jag provar. Så jag knackade på punkterna tills jag kände att jag var klar. Den natten sov jag så himla skönt. Jag kom äntligen ner i djupsömn och sov en hel natt!”

Efter den nattens goda sömn använde hon Mindful Tapping kvällen efter, och kvällen efter och…

Panikångesten släppte

Malin berättar att hon har haft panikångest fram och tillbaka sen hon var i femtonårsåldern. Cancerdiagnosen utlöste panikångesten på nytt och en kväll fick jag en väldigt kraftig panikattack.

Jag satt i soffan och hyperventilerade, och sen for jag omkring i paniken. Min man kunde knappt få tag i mig för att hjälpa mig. Till slut fick han tag i min hand och började knacka på punkten på handkanten. Han kände “Vad ska jag göra?” och på något sätt så kom tappingen upp i huvudet. Efter en liten stund släppte paniken. Helt otroligt!

Malin och hennes man blev fascinerade av att tappingen hade kunnat hjälpa henne med panikångesten. Någon vecka senare fick Malin själv uppleva att vara på andra sidan när hon hjälpte en väninna ur en ångestattack med tappingen.

“Jag och min väninna satt och pratade om livet och en del ganska tunga saker.  Då märkte jag att hon började försvinna, hon for iväg och gick in i panikångest. Jag frågade om jag fick prova en sak på henne. Hon svarade att jag fick göra vad jag ville, så jag bad henne att andas och började med tappingenDet släppte nästan direkt och min vän blev otroligt fascinerad. Jag berättade för henne om tappingen och ritade upp en enkel bild av punkterna som hon fick. Sen har hon använt det jättemycket. Hon knackar varenda dag och känner att det ger henne så mycket lugn, berättar Malin.

Förra helgen visade jag mina kurskamrater på Yin yoga utbildningen och de blev jätteintresserade, berättar Malin. Det är lätt att lära sig och enkelt att visa andra, vilket gör det effektivt!

Mindfulness och tapping går hand i hand

Malin är även utbildad Mindfulness instruktör. Hon upplever att tappningen går hand i hand med det, och att det går att använda väldigt praktiskt i vardagen.

Idag till exempel satt jag och knackade på fingrarna under ett möte för jag var kände mig otålig och frustrerad. Jag vill kunna tänka och tala ur kärlek och respekt. Då vill inte jag sitta där och inte kunna vara i nuet utan upptagen med en känsla. Jag vill kunna släppa känslor, och känslominnen som inte ger mig något positivt. Det är jätteskönt att ha ett väldigt praktiskt verktyg som jag kan använda när det behövs“.

Att vara mindful i tanken och med mina känslor och använda Minful Tapping när det behövs, det känner jag är några av de viktigaste verktygen i min verktygslåda till välmående”, avslutar Malin.

Läs gärna Malins spännande blogg som handlar om cancer och holistisk hälsa!