Steg 4 – Mindful BSFF

En enkel metod för komplexa problem.

BSFF – BE SET FREE FAST, ÄR FÖRUNDERLIGT ENKEL ATT ANVÄNDA, ÄVEN FÖR KOMPLEXA PROBLEM.

Vi säger så, även om vi vet att många blir lite lätt misstänksamma när man säger att problem är lätta att lösa.

BSFF är så annorlunda att det till och med har väckt skepsis hos våra tidigare kursdeltagare när vi berättat om metoden. Vi behöll länge denna metod för oss själva, nästan som en familjehemlighet…

…Vi hade nästan gett upp hoppet om att sprida metoden då vi 2013 fick med några svenskar på en kurs i Belgien. Larry Nims, grundaren av BSFF och Alfred Heath, utbildningsansvarig kom dit för att undervisa. 2015 lärde vi för första gången ut BSFF till våra Mindful Tappers på steg 3 kursen. Det blev väldigt uppskattat.

Nu är det dags att ge BSFF som en separat tvådagars kurs för alla som har en viss grund i Mindful Tapping.

Mindful BSFF är vårt sätt att arbeta med metoden. Det gör att BSFF lätt integreras i de arbetssätt vi har i Mindful Tapping och blir ett verksamt tillskott till den verktygslåda som Mindful Tapping innehåller.

På vår tvådagars kurs i Mindful BSFF lär du dig hur du använder BSFF säkert och elegant och hur du kombinerar metoden med Mindful Tappings somatiska förhållningssätt till problem.

 

HUR FUNGERAR BSFF?​

BSFF är en förunderligt enkel metod även för komplexa problem. Du använder BSFF efter att ha gett en instruktion till ditt undermedvetna och valt ett nyckelord. Instruktionen och ditt nyckelord fungerar därefter för resten av ditt liv.

Efter att ha identifierat problemet så uttalar eller tänker du nyckelordet. Då löses ditt problem. Om det inte finns något inre motstånd vill sägas. Men då löser man det, så att det problem man avsåg lösa kan lösas. Tidigare har de flesta metoder stupat på just att de inte identifierat de inre motstånd mot förändring som kan finnas. Detta är med BSFF enkelt att göra.

De flesta som kan exempelvis EFT är vana vid att problem behöver preciseras i detalj. Har tar BSFF kål på ytterligare en myt. Ditt undermedvetna klarar nämligen av att lösa komplexa problem snabbt och elegant. Precis som det med stor precision och utan ansträngning dvs. automatiskt har skapat och upprepat dina problem så löser ditt undermedvetna dem lika lätt.

Vid BSFF arbete använder man, som du troligen anat, inte logiskt prövande av tankar eller metodisk träning för att befästa nya beteenden. Förändringarna kommer automatiskt precis som problemen uppkom.

BSFF i ett nötskal: Notera problemet – behandla det!

Ditt undermedvetna gör hela behandlingen åt dig. Varje specifikt problem, innefattande även motstånd mot att förändra det, kan elimineras med denna behandling.

Det är detta som har gett metoden dess namn: BSFF = Be Set Free Fast = Behavioral and Emotional Symptom Elimination Training For Resolving Excess Emotion, Fear, Anger, Sadness and Trauma.

PRIS

4.200:- (inkl. moms) för privatpersoner
5.250:- (inkl. moms) för företag

 

Nästa kurstillfälle

Finns ingen planerad kurs för tillfället

 

Du får ut kursmaterial före kursen.

Förkunskaper: Steg 2 i Mindful Tapping

Reflektioner från kursdeltagare

 • En av BSFFs fördelar är att jag kan använda det var som helst och när som helst. I kassan på ICA eller i bilkön, det spelar ingen roll. Jag har till och med använt det när jag stod och pratade med en person. Det är som att ha ett väldigt användbart verktyg med sig i bakfickan var man än går.

  Anders

 • Traumat med branden och den fobi för rök och eld som jag tog upp på kursen är nog helt borta. Jag slötittade på något på TV (film) där personerna kom till ett hus där brandlarmet tjöt och det välde ut rök när de öppnade dörren (precis som hemma hos mej den där gången) men det tog nästan en halv minut innan jag reagerade, kopplade händelsen till något jag varit med om! Det var väl fantastiskt? Jag tror att den där traumakänslan faktiskt är borta. Har inte känt den alls sista veckan. Jag har använt mitt nyckelord då och då under dagarna för att hålla oro och ångest i någorlunda schack. Mycket bra verktyg! Och så härligt sätt att stå i kontakt med sitt inre.

  Åse

 • Ni förklarade BSFF på ett fantastiskt bra sätt. Det är ingen lätt metod att sätta ord på, speciellt då det handlar om våra omedvetna reaktioner och känslor. Ändå lyckades ni göra det!

  För min del (C) handlade det om att helt enkelt välja att våga lita på att det undermedvetna/omedvetna nu skulle behandlas med och läka med en metod som faktiskt nådde fullkomligt in, bortom alla skydd och försvar.

  Så är det något som krävs för att metoden ska vara verksam, så är det mod. Och för att våga vara modig nog att prova och lita på att kursen kan fungera, gjorde era egna berättelser massor. Detta att höra hur ni har blivit och blir hjälpta med metoden är verkligen ovärderligt.

  C