Grundkurs i Mindful Tapping

Du lär dig hur du med Mindful Tapping återfår känslomässig och mental balans när tankarna, känslorna, smärtorna eller sötsuget stör dig. 

Via de övningar och den teori du får på kursen blir sambanden mellan din uppväxt, dina livsvillkor och de problem du har tydligare.

Mindful Tapping har för mig inneburit att jag inte ständigt är rädd för att förlora kontrollen. För mig betyder det att jag kan ägna mig åt att läsa en bok och sköta vardagssysslor. Dessutom har jag slutat med min SSRI. Och allt detta efter enbart en dag, en grundkurs i Mindful Tapping.

Läs mer om hur kursdagen blev en vändpunkt i livet 

Genom dina egna och de andra kursdeltagarnas upplevelser förstår du kraften och möjligheterna till förändring som Mindful Tapping ger.

 • EFTER KURSDAGEN HAR DU DE KUNSKAPER DU BEHÖVER FÖR ATT ANVÄNDA MINDFUL TAPPING I DIN VARDAG.
 • FÖRSTÅ DIG SJÄLV GENOM ATT FÖRSTÅ HUR DITT NERVSYSTEM FUNGERAR

Under kursdagen varvas praktiskt arbete med teori. Med hjälp av de teoretiska förklaringar vi ger under kursen kommer du kunna känna igen och förstå dina egna reaktionsmönster. Vi vill avmystifiera och visa på möjligheten till förändring genom att förklara hur kropp, hjärna, nervsystem och minnen fungerar.​

Vi förklarar hur kamp/flykt/frys-reaktioner, i synnerhet frysreaktioner, uppstår och påverkar vår hälsa våra relationer och prestationer genom livet, samt hur minnen lagras, både som medvetna minnen som vi kan prata om och som omedvetna minnen i kroppen. Det ger en förståelse för varför samtal inte alltid räcker för att lösa problem och visar på nya möjligheter till förändring som når betydligt djupare.

Vi pratar om Livslinjen som hjälper dig att se sambanden mellan ditt livs bagage och din hälsa, dina relationer och prestationer.

LUGNA NERVSYSTEM OCH HJÄRNA OCH UPPLEV FÖRÄNDRINGEN

Rent praktiskt lär du dig hur du använder Mindful Tapping för att ta hand om besvärande tankar, känslor, smärtor och sötsug. Du lär dig det unika arbetssättet, där du håller ett mindfult fokus på det du upplever i kroppen när du är i kontakt med ett problem – och hur du samtidigt använder tapping för att lugna kropp och hjärna. Upplevelsen och närvaron tillsammans med tapping räcker för att balansera hjärna och nervsystem så att tankar, känslor och förnimmelser förändras och vi mår bra. Denna kombination gör det möjligt att lära om på djupet. Arbetssättet gör att du kan använda det på många olika typer av problem, vilket du kommer att uppleva under kursen.

En positiv sak med tapping som jag snabbt konstaterade är att man kan tappa utifrån vilken sinnesstämning som helst. Om man gör mindfulness-övningar eller mediterar behövs det ett visst fokus. Tappa går bra i alla lägen och det tar en till ett bra tillstånd.
Christina Birge, Mindful Tapper och Andningspedagog.

På kuppen lär du dig hur du tar hand om stress, ilska, ledsenhet, skam och rädsla med Mindful Tapping. Genom övningar och teori får du en ökad förståelse för vad som ligger bakom dina symtom, baserat på hur kropp, hjärna, nervsystem och minne fungerar. Vi berör även hur du kan hjälpa dina barn och anhöriga. Tänk gärna igenom vad du vill arbeta med under kursen!

UNDER KURSDAGEN ARBETAR VI MED

 • Smärtor, värk och stelhet – utan att prata om träning eller arbetsställningar.
 • Jobbiga minnen – utan att psykologisera.
 • Godis- och sötsug (eller chips)- utan att prata om sockerberoende.

En hel del saker som jag burit på har släppt. En del, som jag vetat om, gick ganska lätt att bli av med. Annat som jag egentligen inte vetat att de stört mig men som kom upp, blev lite jobbigare att komma igenom.
Jag märkte stor skillnad i mitt dagliga liv. Saker som jag tidigare kunde bli väldigt upprörd över blåste bara förbi som en vindpust som inte angick mig. Idag kan jag bemöta adekvat med ord och argument när det behövs, istället för att bli tyst och ledsen/upprörd så att nästan en hel dag kunde bli förstörd.

Jag gjorde grundkursen online som E-kurs och har tappat på mig sen dess. Christina Birge

TRYGG HANDLEDNING

Undervisning, handledning och demonstrationer sker på ett inkännande och tryggt sätt. Övningarna sker i grupp men varje person får individuell guidning genom sina egna problem. Gruppövningarna ger alla deltagare rika möjligheter att lära dig av andras processer, vilket fördjupar förståelsen av hur du på ett enkelt och tryggt sätt använder Mindful Tapping.

Sagt om Hanna som kursledare
“Att få vara en dag med Hanna i Skellefteå var otroligt inspirerande och hon är en mycket god pedagog och glädjespridare samtidigt som hon är lugn och trygg”.
Åsa Forsell

“Tack för en mycket välhållen kurs! Fullspäckad av vetenskapliga teorier blandat med praktiska övningar. Genomförda med en fingertoppskänsla och ett professionellt hållande som gjorde att kunskaperna genast integrerades till ett “inre vetande” dvs gav oss en direkt inre upplevelse av sammanhangen, metodens funktioner och dess olika verkningsområden”.
Anna Weiner Arén Leg Arbetsterapeut, Oneness Trainer, samtalsterapeut &
Ulv Arén Civilekonom, Integrationssekreterare, Oneness Trainer, massör.

PRIS

1.900:- (inkl. moms) för privatpersoner
2.375:- (inkl. moms) för företag

Före kursens ska kursdeltagaren ha tittat på anvisat videomaterial (c. 2 timmar) samt läst grundläggande texter om konceptet samt väsentliga bloggar (1 – 3 timmar). Det lägger en teoretisk och viss praktisk grund för förståelsen av oss själva, hur inlärningar kan skapa problem, kvarhållas men också hur de kan förändras med Mindful Tapping. I självstudierna rekommenderas även att läsa bloggar. Starta i god tid så får du mer ut av kursdagarna.

Nästa kurstillfälle

OBS! Grundkursen ger dig behörighet att gå vidare till Mindful Tapping Steg 2.

Reflektioner från kursdeltagare

 • Tack för en fantastisk kursdag! När jag kom hem kändes det som att komma hem efter en lång resa. Somnade gott. Har en go’ dagenefter-känsla, med mersmak. Skulle gärna vilja lära mig mer efter hand och bli en del av er “rörelse”.

  En vecka senare…
  Måste säga att det fortsätter att hända saker efter kursen. Bl.a hjälpte jag en ung tjej att bli smärtfri med massage och tapping. Från en 8:a till 0! Hon fick tappa medan jag tog anamnes, ca 15 min. Vi var nog lika glatt förvånade båda två. Underbart att gå från ett ansikte utan mimik till ett leende ansikte! Mitt eksem i knävecket har bleknat (jobbade på det under kursen). Annars känner jag mest ett allmänt flow som jag inte har gjort på ett tag. Ser fram emot Steg 2 i Göteborg!

  Helen
  massör

 • Stort Tack för en otroligt givande dag. Det var så fint att få uppleva erat respektfulla och varsamt guidande i såväl teori som praktik, så professionellt ni hanterade en så stor grupp. Stort tack även för allt material vi fick efter kursen.

  Ann
  psykoterapeut