Grundkursen i Mindful Tapping blev en vändpunkt

För Sara (fingerat namn) blev grundkursen i Mindful Tapping hennes start på en ny framtid, en vändpunkt i livet. Från att ständigt vara rädd för att förlora kontrollen, att alltid ha det där trycket över bröstet, knappast kunna utföra vardagssysslor till att nu till och med kunna ägna sig helhjärtat åt att läsa en bok. “Med daglig tapping slipper jag det där bedövande trycket över bröstet”.

Läs hennes egen berättelse, ett brev skrivet ett par veckor efter kursen.

Mindful Tapping har för mig inneburit att jag inte ständigt är rädd för att förlora kontrollen. För mig betyder det att jag kan ägna mig åt att läsa en bok och sköta vardagssysslor. Dessutom har jag slutat med min SSRI. Och allt detta efter enbart en dag, en grundkurs i Mindful Tapping.

För min del var det en lärorik och spännande dag med nya insikter och kunskap. Jag kom i kontakt med ert koncept MT för några månader sedan efter att i somras (efter lite googlande) kommit i kontakt med en TFT terapeut. Då TFT inte kändes riktigt rätt för mig läste jag vidare och köpte er EFT bok. Har sedan dess använt mig av tapping till och från och arbetat med olika problem.

Det jag tyckte var lite ”jobbigt” med EFT var det här med set ups och att det blev som en typ av prestationsångest -att jag var tvungen att säga rätt saker osv. Mindful tapping tycker jag är så mycket bättre för min del då jag inte alls får samma prestationsångest då jag ju inte behöver använda några ord utan ”bara” vara i kroppen och känna (utan att försöka förändra något utan bara låta det ske av sig självt).

Jag har under de senaste ca 10 åren provat en hel del som KBT, samtalsterapi, SSRI, ACT, meditation för att försöka må bättre inombords (dvs bli av med den inre stressen, kontrollbehovet osv). Inget har dock hjälpt mig i längden. SSRI tog bort känslan av att tappa kontrollen men jag blev också lite ”bortdomnad” och känslokall. Slutade med tabletterna helt nu efter kursen. Klarar mig alldeles utmärkt utan dem efter att under kursdagen (bokstavligen) tappat bort en känsla jag varit livrädd för (en form av kontrollförlust, dvs att svettas och svimma framför folk när jag känner mig trängd). I början av övningen startade jag på 9-10 på SUD-skalan och sedan sjönk den till nästan obefintlig. Jag har inte känt av den alls sen dess. Hoppas och tror att det håller sig.

Jag har under veckan efter kursen jobbat vidare med MT på olika känslor och minnen och tycker det har gett mig bra effekt. Ett problem som jag haft i många år (som för andra inte skulle ses som ett problem) kom jag långt med under dagens MT session. Tankar och minnen som jag inte trodde hörde ihop med själva grundproblemet verkade tydligen göra det. Jag tror att detta problem kommer ta tid att få bukt på helt men med MT känns det faktiskt riktigt hoppfullt. Jag har många gånger fått höra att ”tänk inte på det” ”det är inga fel på dej” osv men föga har det hjälpt mig när känslan och tankarna väl är där och jag hamnar i frysläge.

Jag använder tapping så gott som dagligen och tappar på händerna tex när jag pratar med en negativ person för att inte påverkas så starkt som jag annars skulle gjort. Om jag ska läsa en bok eller på något annat sätt ta fokus från mig själv (något jag har svårt för då jag är rädd att på något sätt förlora kontrollen) tappar jag och kan på så sätt koncentrera mig på min bok eller att hänga en tvätt utan att få det där trycket över bröstet. Perfekt!

Tack igen för en kanondag!

Gör som Sara 30+ (fingerat namn) och gå en grundkurs i Mindful Tapping – Läs mer här

Läs också detta inlägg