EFT / tapping för trauma på Traumadagen 2012

Titta på en video där Kjell Forsberg berättar hur soldater med PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom) använder EFT/tapping för att skonsamt bli fria från missbruk, fobier, smärtor och våldstendenser. Hur EFT/tapping används för trauma i katastrofområden, krigshärdar och av ungdomar efter de etniska rensningarna i Rwanda.

Att lekmän gör ett lika gott jobb som  legitimerade psykoterapeuter förutsatt att båda grupperna har en god utbildning i tapping. Att tapping minskar kortisolnivån och skapar förutsättningar för att bli fri från de obehagliga upplevelser som följer på traumatiska händelser. Dessutom att whiplash, fibromyalgi m.fl. tillstånd som är korrelerade till trauman svarar väl på tapping.

Föreläsare: Kjell Forsberg, internationell EFT & Energipsykologi Trainer, MSc, farmakolog.

 

EFT var ett steg på vägen mot Mindful Tapping

Läs i följande bloggar:

Jämförelse av Mindful Tapping och EFT

Somatisk Mindfulness nyckel till transformerande förändring