Från kronisk freeze till kämpaglöd

Genom en Mindful Tapper får en ung asylsökande starkt deprimerad, i kroniskt freeze tillstånd, hjälp, även till att hjälpa sig själv vidare. På fem gånger går han från att ha hemska minnen, mardrömmar, rädsla för att utlämnas och dödas till att sova lugnt, vara gladare, hoppfullare och kämpa vidare. Jag vill ju bara jobba, bo, leva och dra mitt strå till stacken. Jag vill jobba på sjukhus med gamla människor, tacka och ge tillbaks för allt jag fått.

En gripande berättelse om en bland många av våra unga asylsökande. Som varit med om mer än någon skulle behöva utstå. Att våldföras på, utnyttjas, misshandlas.

Men det är också en hoppfull berättelse om vad effektiva metoder kan göra för skillnad. Hur livsbetingelserna på så kort tid kan så dramatiskt förändras. Ge hopp och kämpaglöd. Med metoder som enkelt kan göras av vem som i sin egen vardag. Så att det går att tänka och handla utifrån ett lugn. Att sova gott, att känna glädje även mitt i ett till synes hopplöst tillstånd.

Lyssna på berättelsen.

Hjälp gärna till att sprida filmen och informationen om att hjälp finns. Många mår dåligt och hjälpen som finns är otillräcklig.

Titta in på föredraget som Kjell Forsberg höll om Tapping för trauma på Traumadagen 2012; 
Se Bloggen