Workshop

Micke Syd Andersson (artist och trummis i Gyllene Tider) och Hanna Noorberg (folkhälsovetare) lär er använda Mindful Tapping, ett revolutionerande sätt att ta hand om stress och scenskräck. Metoden bygger på modern neurobiologisk kunskap och ger kraftfulla resultat.

Hur är det för dig när du ska presentera din företagsidé på ett viktigt möte, hålla en presentation inför kollegorna eller ringa ett viktigt säljsamtal?

Är det så att istället för att vara lugn och säker drabbas du av nervositet?
Hjärtat slår hårt och snabbt, händerna skakar, du darrar på rösten och svetten börjar lacka? Kanske får du till råga på allt blackout och tappar du bort vad du skulle säga, trots att du förberett dig väl?

I så fall är du inte ensam. Scenskräck, talängslan eller rampfeber – känslan har många namn och är en av våra vanligaste rädslor. Ungefär en fjärdedel av den svenska befolkningen anser sig ha problem med detta.

I denna workshop lär du dig hur du kommunicerar med hjärnan och lugnar dessa kroppsliga stressreaktioner. Det gör att du behåller lugnet, får tillgång till ditt förnuft och kan leverera på topp.

Hanna och Micke levererade enkelt tillämpbara verktyg till deltagarna för att hjälpa dem att minska sin stressnivå samt bearbeta sina rädslor, både generellt och mot scenskräck.

Det var en workshop med både humor och allvarliga stunderdär man skulle gå in i sitt inre för att finna grundorsaken till sina rädslor. Och det gav resultat på en gång!

Vi rekommenderar starkt Hanna och Mickes workshop inom Mindful Tapping!

Markus Notman / Idélab Mälardalens Högskola

Vad skiljer Mindful Tappings metod för att ta hand om scenskräck från andra metoder på marknaden?

De vanliga sätten att försöka tackla scenskräck är att öva teknik och retorik, tänka positivt, vara väl förberedd eller försöka ignorera det fysiska obehaget. Men för många räcker inte detta. Nervositeten tar ett järngrepp trots en väl inövad presentation. Ett hamrande hjärta, svettiga händer och en darrande röst gör det svårt att hålla fokus.

De skakande händerna, den höga pulsen och tunghäftan är fysiologiska symtom på en stressreaktion. Dessa reaktioner skapas av flykt, kamp och frysreaktioner i det autonoma nervsystemet, som i sin tur styrs av amygdala. Amygdala bestämmer vad som är farligt eller tryggt för dig, baserat på dina tidigare upplevelser. Tyvärr går det inte att tala förnuft med denna del av hjärnan. Men man kan lära sig att kommunicera med den och lugna den på andra sätt, vilket vi lär ut i Mindful Tapping.

 

INNEHÅLL WORKSHOP

 

  • Förstå biologin bakom scenskräck: Hur kropp, hjärna och nervsystem påverkar hur du mår och presterar.
  • Lär dig mekanismerna som hjälper hjärnan att fungera optimalt.
  • Övningar i grupp med individuella utmaningar – lär dig Mindful Tapping för din scenskräck.
  • Ta hand om obehaget med att stå på scen, neutralisera det och upplev effekten direkt.
  • Praktiska, enkla övningar för att skapa lugn, bli fokuserad och prestera på topp när du ska tala inför folk.

 
MÖJLIGHET TILL UPPFÖLJNING:
Individuell coaching eller fortsatt arbete i grupp.

 

För bokning & info! kontakt@mindfultapping.se

 Christan trollkarl

Christer Trollkarl blev av med sin scenskräck med Mindful Tapping!

Läs om & Lyssna på Christer Trollkarl som berättar om hur han blev av med scenskräcken han haft i 25 år med hjälp av Mindful Tapping.