Som anorektiker finns alltid i bakhuvudet att man ska ut och gå

Anorektikers förhållande till sin kropp kan bli mer positiv med hjälp av Mindful Tapping. Ta del av Martinas egen berättelse!

Mindful Tapping har gjort att jag kan vara mer närvarande i min kropp

“För mig har Mindful Tapping gjort att jag kan vara mer närvarande i min kropp. Jag vågar vara i den på ett annat sätt än vad jag tidigare varit. När jag kom till Steg 2 kursen var jag väldigt stressad inombords. Jag var nog inte ens medveten om hur stressad jag var förrän jag, 3 dagar senare, upplevde skillnaden. Hur man egentligen ska må i kroppen.

Sista dagen på kursen klarade jag inte ens av att gå ut och gå på lunchrasten. Som anorektiker har jag alltid det i bakhuvudet, att på lunchen kan jag passa på att gå och röra på mig. Men jag klarade inte av att röra mig snabbt, allt gick i slow-motion och det var så himla, himla skönt.

Det höll i sig några veckor efter kursen, men har sedan sakta kommit tillbaka då jag stundtals har mycket runt mig. Men jag är medveten om hur det kan kännas i kroppen då den inte är stressad. Det är en enorm fördel för att man ska ta steget och ändra på sig. Man kan stanna upp och känna efter och lyssna. ”Hur mår min kropp nu?” och ”Vad är det jag gör som gör att jag blir stressad eller känner som jag gör?” och ” Vad kan jag göra åt det?”.

Jag har börjat intressera mig för vad som ligger bakom mitt sätt att vara

Jag har börjat ifrågasätta mig själv mer, hur jag tänker och känner och hur jag sedan agerar därefter. Jag har börjat intressera mig ännu mer för vad som ligger bakom mina egna sätt att vara. Upptäcka vad som gynnar min kropp och själ och vad som inte gynnar den. Det är jätteintressant och jag vill bara lära mig mer.

Jag har alltid varit en känslig person och kommer kanske alltid vara det. Men genom Mindful Tapping känner jag mig ändå lite starkare än tidigare. Jag har en bit kvar, men är ändå på väg.

Jag tappar hemma i stort sett varje dag, men sedan jag började jobba efter mammaledigheten blir det tyvärr lite mindre tid för det. Gör det mest för att koppla av huvudet lite och jag känner att det ger mig energi att orka resten av dagen. Kan också göra det ibland då jag har svårt att somna och somnar då efter en stund. Jag gör det också för att förstå mig själv. Vad det är som gör att just denna känsla återkommer i min kropp i vissa situationer. Genom att bli medveten om vad som ligger bakom kan jag förändra.

Mindful Tapping har gjort att jag kommit längst på min resa

Mindful Tapping är det som har gjort att jag kommit längst hittills på min resa. Jag har tidigare med anorexin gått hos flera olika psykologer, gått på hypnos och healing. Men måste säga att Mindful Tapping har varit bäst hittills. Anledningen tror jag är att man kommer tillbaka till sig själv, sina egna minnen på ett väldigt enkelt sätt. Att man förstår på ett helt annat plan än vad man gör då man sitter och pratar om det.

Det tog dock ca 1 år av daglig övning innan jag själv började känna och kunna komma i kontakt med situationer och händelser på riktigt. Men då var jag väldigt dålig på att vara i min kropp. Jag ville inte ens vara i närheten av min kropp tidigare, så det har varit mycket övning med det också.

Har använt Mindful Tapping på min dotter också

Har använt Mindful Tapping på min dotter också med mycket bra resultat och är så oerhört tacksam för det.

Önskar jag hade tillfälle att tappa direkt då man hamnar i en situation som väcker känslor i kroppen och särskilt sådana känslor som återkommer vid liknande situationer.

Nu är jag certifierad Mindful Tapper och ser fram mot att kunna hjälpa andra till att må bättre.”

Martina Jonsson

Läs om Martina på Mindful Tappers hemsida