Hortons huvudvärk “borttappad” efter 32 år

Mindful Tapping för mig!

”Jag måste få berätta att även i natt slapp jag hortons huvudvärken. Jag vaknade inte en enda gång av de hemska smärtsamma anfallen, och jag har ingen huvudvärk nu heller. REN MAGI 🙂 Jag saknar ORD för lyckan jag känner att efter 32 år inte ha smärtor hela nätterna. Jag grät en skvätt igår av ren tacksamhet över att jag valde ta till mig Mindfull Tapping och att Micke stöttar mig så och att du också tog dig tid för mig.TACK!”

Så här skriver Anna (fingerat namn) om sin upplevelse efter några dagar med Mindful Tapping. Läs fortsättningen av hennes berättelse.

Jag hade läst Mickes berättelse om Mindful Tapping i tidningen NÄRA (juli 2015) och en bekant hade testat att knacka på mig vintern 2015 angående min tandläkarskräck. Jag kände direkt efter att ha läst i NÄRA att jag ville veta mer om detta. Så när jag fick det där samtalet med Micke i tisdags (10 maj 2016) så var jag bara så glad.
Micke berättade och jag sög till mig all information noggrant. Jag hade samtidigt läst i en bok om grunderna i EFT och Micke förklarade skillnaderna mellan EFT och Mindful Tapping.

Så på kvällen satte jag mig och knackade med hjälp av instruktionsvideon som Micke gett mig länken till. Innan jag satte mig frågade jag min man om han också var intresserad. Det var han så jag lärde honom knacknings-schemat och så satt vi där båda två och knackade några varv, allt enligt instruktionerna i videon.

Första natten utan huvudvärk på mer än 30 år

Jag har haft kronisk Hortons huvudvärk* samt migrän sedan 20 oktober 1984 efter en bilolycka och varje natt har jag vaknat runt klockan två av hortonsattacker. Flera gånger varje natt, så jag har liksom aldrig kunnat sova en hel natt utan flera uppvaknanden.

Denna tisdagsnatt fick jag sova HELA natten. För mig är det ett mirakel och känslan att vakna runt kl 06:00 utsövd var fantastisk. Dagen gick och min hortons bröt inte ut.

Jag var så chockad och så glad så jag ringde till min vårdcentral och berättade om denna min första natt och dag utan huvudvärken. Min glädje smittade av sig och sköterskan JUBLADE hon också av glädje för min skull. Hon skulle direkt gå till min läkare och berätta denna fantastiska nyhet.

Klockan 15:00 hade jag en tid hos tandläkaren för att göra en större lagning. Den tandläkarskräck jag haft sedan 8 års ålder (då en borr lossnade och skar upp hela munnen och höll på kväva mig) den skräcken infann sig inte. Jag var helt lugn under den timmen det tog. Det kanske berodde på att jag satt i bilen strax innan och knackade på dessa punkter i kanske 5 minuter.

Dagarna gick och INGEN huvudvärk över huvud taget har kommit till mitt huvud. Att ha kämpat med kronisk huvudvärk sedan 1984 och så plötsligt INTE ha ont känns enormt konstigt för mig. Jag upplever att jag på något sätt har fått en dos med positiv energi, livslust och LYCKA. Obeskrivbart på alla sätt och vis.

Att förstå hur hjärnan fungerar hjälpte mig

Jag har fått inopererat en “subkutan nervstimulering” i ryggen av min smärtläkare för 3 år sedan. Den ska döva smärtsignalerna upp till hjärnan men den har inte hjälpt nämnvärt på min hortons huvudvärk. MEN detta att lära sig hur hjärnan fungerar med lagrade minnen och stresshormoner samt knackningarna DET har däremot hjälp mig. Efter alla dessa långa smärtsamma år. Den enorma lycka jag upplever är så svår att förklara i ord.

Jag har hela tiden ett stort leende och en känsla av att ÄLSKA mitt liv.

Min spindelfobi tappades också bort

Jag har hela mitt liv haft spindelfobi. Detta har hindrat mig från att ha ett vanligt “sommarliv” med badning utomhus och att kunna njuta av sommaren. Igår var jag och min man i svärfars sommarstuga och städade efter vintern och jag tog ner gardiner och städade. Överallt fanns det gammalt spindelnät och även levande spindlar vilket inte bekom mig nämnvärt alls. Jag klarade av att enkelt plocka bort allt detta utan att ha stark ångest. Min man trodde knappt sina ögon och var överraskad och glad. Tack Mindful Tapping. Som en bieffekt eller bonus gåva – utan att jag direkt adresserat min spindelfobi!

TACK för att jag fått denna möjlighet att kunna få tillbaka mitt liv!

Anna (fingerat namn)
15 maj 2016

Forskning visar att tapping är effektivt för huvudvärk. Läs även bloggen “Fri från huvudvärk och migrän” där också en studie från Aten visar att både intensiteten och frekvensen av huvudvärken minskade radikalt med daglig tapping.

* Hortons huvudvärkEn intensiv och ibland pulserande ensidig huvudvärk kring ena ögat. Ofta känns det som om ögat håller på att tryckas ut. Väcks vid samma tidpunkt på nätterna av huvudvärksattackerna. Smärtan är ofta så intensiv att det är svårt att ligga ner utan man är uppe och går rastlöst omkring. Hortons huvudvärk drabbar uppskattningsvis 0,1 procent av befolkningen och debuterar vanligen i 20–40-årsåldern. Sjukdomen är fem gånger vanligare hos män. 15 procent har kroniska besvär med attacker nästan dagligen.
http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hortons-huvudvark/