Tandvärken försvann med Mindful Tapping – operationen ställdes in.

Med tapping lyckades Bettina bli av med tandvärken – och slapp dra ut tanden! Ingen hade kunnat förklara värken som spred sig till örat och käkområdet – men efter att ha fått en Mindful Tapping-session med Kjell Forsberg försvann tandvärken. Idag kan värken komma tillbaka vid stressiga situationer, men då har Bettina tappningen med sig och kan snabbt ta hand om den så att hon blir smärtfri.

Läs Bettinas egen historia om hur Mindful Tapping hjälpte henne med både tandvärk och stress. 

Bettina berättar sin historia om hur hon med hjälp av Mindful Tapping blev av med tandvärk som hon lidit av i flera år.

“För ca 2 år sedan började jag att lära mig om tapping. Jag gick en 2-timmars kurs i grupp och lyssnade sedan på föreläsningar och tittade på filmer på internet. Jag har använt metoden på egen hand och det har hjälpt mig bli av med smärtor. Tappingen har även hjälpt mig att se på saker med nya ögon och därmed hantera stressiga situationer mycket mer konstruktivt.

Led av tandvärk och ilningar i flera år

Jag har under många år haft ilningar och värk till och från i tänderna och värk i örat och käkområdet. Det har blivit flera besök till vårdcentralen, specialister och tandläkare utan att någon kunde säga vad värken berodde på. Till slut blev det tal om att ta bort tänder, något som kändes mycket jobbigt för mig. Efter att ha tagit bort en tand blev problemen ännu värre. Jag var rädd att ta bort flera tänder i onödan och tänkte att problemen kanske i grunden sitter i något emotionellt som tapping kan hjälpa. Men värken blev så svår att jag varken kunde jobba eller äta på 3 dagar, så en tid till tandläkaren inbokades för att ta bort en till tand. Men samtidigt bokade jag också en tid med Kjell Forsberg, Mindful Tapping terapeut.

Tandvärken försvann med tapping!

På sessionen med Kjell arbetade vi med tandvärken. Under 2 timmar knackade jag med hans guidning. Kroppen levde sitt eget liv under dessa timmar med olika reaktioner. Ett flertal gamla minnen dök upp. Tankar och övertygelser som har styrt mig utan att jag har varit medveten om dem blev plötsligt helt synliga, avslöjade och på något sätt tappade de sin makt. När vi var klara märkte jag att värken var så gott som helt borta! Jag provade att tugga. Ingen smärta! Jag drack varmt. Inga ilningar. Jag var lyrisk.

Hur ska jag förklara detta för tandläkaren?

Även om jag tror på ”mirakel” var jag rädd att detta vara bara tillfälligt. Hur skulle jag göra nu? Borde jag ta bort tanden ändå? För vad skulle tandläkaren och andra tänka om jag som nyligen hade haft såååååå fruktansvärt ont avbokade tiden som var om någon timme? Hur skulle jag förklara utan att känna mig dum? Ingen skulle tro mig. De skulle skratta åt mig. Kjell sa åt mig att knacka igen medan jag berättade om mina våndor och plötsligt var det självklart att jag skulle göra beslut utifrån MINA tankar, MINA åsikter, MINA erfarenheter istället för att utgå ifrån vad jag trodde andra skulle tycka och tänka! Att göra annat kändes nu helt absurt, trots att jag hade gjort så väldigt mycket i mitt liv.

Jag bestämde mig för att åka till tandläkaren och vara öppen för olika lösningar. Väl där hade jag ett givande samtal och fick en noggrann undersökning. Jag bestämde mig för att avvakta med att ta bort tanden och ge tapping en chans.

Nu vet jag vad jag kan göra om värken kommer tillbaka

Jag var så gott som smärtfri i 2 veckor. Värken blev sämre igen efter en stressfull situation som väckte många oros tankar. Detta förstärker min tro på att värken har samband med min emotionella status. Jag fortsätter med tapping och ilningarna och värken håller sig borta nu. Jag får lite ont ibland men inte i närheten av hur det har varit. Jag hoppas att läkningen fortsätter. Men även om det skulle bli sämre igen och jag skulle välja att ta bort tanden har jag i alla fall, tack vare tapping, fått en mycket lugnare inställning till situationen. Tanken på att ta bort tanden utlöser inte längre panikkänslan som det gjorde förr.”

/Bettina