Grundkurs
i Mindful Tapping


 För snabb känslomässig & mental balans


Lär dig hur du med Mindful Tapping återfår känslomässig och mental balans när tankarna, känslorna, smärtorna eller sötsuget stör dig.
Via de övningar och den teori du får på kursen blir sambanden mellan din uppväxt, dina livsvillkor och de problem du har idag tydligare.

Genom dina egna och de andra kursdeltagarnas upplevelser förstår du kraften och möjligheterna till förändring som Mindful Tapping ger. 

Efter kursdagen har du de kunskaper du behöver för att använda Mindful Tapping i din vardag.


Förstå dig själv genom att förstå hur ditt nervsystem fungerar

Under kursdagen varvas praktiskt arbete med teori. Med hjälp av de teoretiska förklaringar vi ger under kursen kommer du kunna känna igen och förstå dina egna reaktionsmönster. Vi vill avmystifiera och visa på möjligheten till förändring genom att förklara hur kropp, hjärna, nervsystem och minnen fungerar.​

  • Vi förklarar hur kamp/flykt/frys-reaktioner, i synnerhet frysreaktioner, uppstår och påverkar vår hälsa våra relationer och prestationer genom livet.
  • Vi förklarar hur minnen lagras, både som medvetna minnen som vi kan prata om och som omedvetna minnen i kroppen. Det ger en förståelse för varför samtal inte alltid räcker för att lösa problem och visar på nya möjligheter till förändring som når betydligt djupare.
  • Vi pratar om Livslinjen som hjälper dig att se sambanden mellan ditt livs baggage och din hälsa, dina relationer och prestationer.
Lugna nervsystem och hjärna och upplev förändringen 

Rent praktiskt lär du dig hur du använder Mindful Tapping för att ta hand om besvärande tankar, känslor, smärtor och sötsug. Du lär dig det unika arbetssättet, där du håller ett mindfult fokus på det du upplever i kroppen när du är i kontakt med ett problem - och hur du samtidigt använder tapping för att lugna kropp och hjärna. Upplevelsen och närvaron tillsammans med tapping räcker för att balansera hjärna och nervsystem så att tankar, känslor och förnimmelser förändras och vi mår bra. Denna kombination gör att du når din känslohjärna och omprogrammerar stressreaktioner på djupet. Mindful Tappings arbetssätt gör att man kan med många olika typer av problem, vilket vi kommer att ge er en upplevelse av under kursen. 

På kuppen lär du dig hur du tar hand om stress, ilska, ledsenhet, skam och rädsla med Mindful Tapping. Genom övningar och teori kommer du få en ökad förståelse för vad som ligger bakom dina symtom, baserat på hur kropp, hjärna, nervsystem och minne fungerar. Vi berör även hur du kan hjälpa dina barn och anhöriga. Tänk gärna igenom vad du vill arbeta med under kursen!

Under kursdagen arbetar vi med
  • Smärtor, värk och stelhet - utan att prata om träning eller arbetsställningar.
  • Jobbiga minnen - utan att psykologisera.
  • Godis- och sötsug (eller chips)- utan att prata om sockerberoende.
Trygg handledning

Undervisning, handledning och demonstrationer sker på ett inkännande och tryggt sätt. Övningarna sker i grupp men varje person får individuell guidning genom sina egna problem. Gruppövningarna ger alla deltagare rika möjligheter att lära dig av andras processer, vilket fördjupar förståelsen av hur du på ett enkelt och tryggt sätt använder Mindful Tapping .

Tap Out Daily

Vi repeterar och fördjupar Tap Out Daily som du lärde dig på föredraget eller på vår gratis instruktionsfilm. Klicka här för att få Tap Out Daily filmen med det samma!

KURSINFORMATION

AKTUELLA KURSDATUM

Pris: 1900:- (+ moms f. företag)
Tid: 9.30 – 17.30. Lunchrast cirka 75 minuter
Kursledare: Kjell & Ann-Sofi Forsberg

Du får ut en kursmanual efter kursen.

OBS! Steg 1-kursen ger dig behörighet att gå vidare till Mindful Tapping Steg 2.


Ansvarsfriskrivning: 
Som kursdeltagare tar du personligt ansvar för ditt deltagande.

Sagt av tidigare kursdeltagare

Tack för en fantastisk kursdag! När jag kom hem kändes det som att komma hem efter en lång resa. Somnade gott. Har en go' dagenefter-känsla, med mersmak. Skulle gärna vilja lära mig mer efter hand och bli en del av er "rörelse".

En vecka senare… 
Måste säga att det fortsätter att hända saker efter kursen. Bl.a hjälpte jag en ung tjej att bli smärtfri med massage och tapping. Från en 8:a till 0! Hon fick tappa medan jag tog anamnes, ca 15 min. Vi var nog lika glatt förvånade båda två. Underbart att gå från ett ansikte utan mimik till ett leende ansikte! Mitt eksem i knävecket har bleknat (jobbade på det under kursen). Annars känner jag mest ett allmänt flow som jag inte har gjort på ett tag. Ser fram emot Steg 2 i Göteborg! 


Helen
massör

 Stort Tack för en otroligt givande dag. Det var så fint att få uppleva erat respektfulla och varsamt guidande i såväl teori som praktik, så proffessionellt ni hanterade en så stor grupp. Stort tack även för allt material vi fick efter kursen.

Ann
psykoterapeut

Vill tacka för en fantastisk dag ihop med er i Stockholm!! Barnen och jag knackar oss igenom vardagen och de gillar allra mest att göra det innan de skall sova.

Mamma, 38 år

Så glad och förundrad över att jag inte poppat popcorn på snart 2 hela månader, efter att jag behandlade mig själv med EFT under kursen. Inget begär längre! Coolt! Jag är ju ett riktigt popcornmonster och har varit det typ sen jag föddes. Inget begär längre! 

Annelie
            

Efter Grundkursen har jag på egen hand jobbat vidare mer med de djupa, riktigt smärtsamma sakerna som jag känner ligger till grund för allt annat som stör mig. Har kunnat se en del av det tidigare, men inte kunnat göra något åt det. Nu har jag också ett verktyg för att ta hand om det vilket jag gör sakta men säkert (om du visste hur frustrerad jag var innan jag fann detta av att jag inte kunde göra något åt det jag såg och förstod). Stora förändringar har redan skett.
Tex har jag tidigare alltid, sen jag var barn haft en känsla av oro/ångest i maggropen i varierande grad. Den är det bara en svag skugga kvar av. Känner mig allmänt lugnare, blir inte lika nervös i tid och otid och har mindre spänningar i nacken. Så skönt!
Jag har haft en tvekan över om det här ska fungera, mest för att jag varit rädd för att det inte ska det, men den tvekan är helt bortblåst. Fortsätter jobba, lite i taget i den takt som kroppen vill och som känns bekvämt. 

Martina
sjuksköterska

Tack för en spännande och givande dag med Mindful Tapping – gamla EFT 1 hade ju verkligen uppgraderats; superintressant! 

Ulla
kursdeltagare som gått våra EFT-kurser