Grundkurs
i Mindful Tapping


 För snabb känslomässig & mental balans


Lär dig hur du med Mindful Tapping återfår känslomässig och mental balans när tankarna, känslorna, smärtorna eller sötsuget stör dig.
Via de övningar och den teori du får på kursen blir sambanden mellan din uppväxt, dina livsvillkor och de problem du har idag tydligare.

Genom dina egna och de andra kursdeltagarnas upplevelser förstår du kraften och möjligheterna till förändring som Mindful Tapping ger. 

Efter kursdagen har du de kunskaper du behöver för att använda Mindful Tapping i din vardag.


Förstå dig själv genom att förstå hur ditt nervsystem fungerar

Under kursdagen varvas praktiskt arbete med teori. Med hjälp av de teoretiska förklaringar vi ger under kursen kommer du kunna känna igen och förstå dina egna reaktionsmönster. Vi vill avmystifiera och visa på möjligheten till förändring genom att förklara hur kropp, hjärna, nervsystem och minnen fungerar.​

  • Vi förklarar hur kamp/flykt/frys-reaktioner, i synnerhet frysreaktioner, uppstår och påverkar vår hälsa våra relationer och prestationer genom livet.
  • Vi förklarar hur minnen lagras, både som medvetna minnen som vi kan prata om och som omedvetna minnen i kroppen. Det ger en förståelse för varför samtal inte alltid räcker för att lösa problem och visar på nya möjligheter till förändring som når betydligt djupare.
  • Vi pratar om Livslinjen som hjälper dig att se sambanden mellan ditt livs baggage och din hälsa, dina relationer och prestationer.
Lugna nervsystem och hjärna och upplev förändringen 

Rent praktiskt lär du dig hur du använder Mindful Tapping för att ta hand om besvärande tankar, känslor, smärtor och sötsug. Du lär dig det unika arbetssättet, där du håller ett mindfult fokus på det du upplever i kroppen när du är i kontakt med ett problem - och hur du samtidigt använder tapping för att lugna kropp och hjärna. Upplevelsen och närvaron tillsammans med tapping räcker för att balansera hjärna och nervsystem så att tankar, känslor och förnimmelser förändras och vi mår bra. Denna kombination gör att du når din känslohjärna och omprogrammerar stressreaktioner på djupet. Mindful Tappings arbetssätt gör att man kan med många olika typer av problem, vilket vi kommer att ge er en upplevelse av under kursen. 

På kuppen lär du dig hur du tar hand om stress, ilska, ledsenhet, skam och rädsla med Mindful Tapping. Genom övningar och teori kommer du få en ökad förståelse för vad som ligger bakom dina symtom, baserat på hur kropp, hjärna, nervsystem och minne fungerar. Vi berör även hur du kan hjälpa dina barn och anhöriga. Tänk gärna igenom vad du vill arbeta med under kursen!

Under kursdagen arbetar vi med
  • Smärtor, värk och stelhet - utan att prata om träning eller arbetsställningar.
  • Jobbiga minnen - utan att psykologisera.
  • Godis- och sötsug (eller chips)- utan att prata om sockerberoende.
Trygg handledning

Undervisning, handledning och demonstrationer sker på ett inkännande och tryggt sätt. Övningarna sker i grupp men varje person får individuell guidning genom sina egna problem. Gruppövningarna ger alla deltagare rika möjligheter att lära dig av andras processer, vilket fördjupar förståelsen av hur du på ett enkelt och tryggt sätt använder Mindful Tapping .

Tap Out Daily

Vi repeterar och fördjupar Tap Out Daily som du lärde dig på föredraget eller på vår gratis instruktionsfilm. Klicka här för att få Tap Out Daily filmen med det samma!

KURSINFORMATION

AKTUELLA KURSDATUM

Pris: 1600:- (+ moms f. företag)
Tid: 9.30 – 17.30. Lunchrast cirka 75 minuter
Kursledare: Kjell & Ann-Sofi Forsberg

Du får ut en kursmanual efter kursen.

OBS! Steg 1-kursen ger dig behörighet att gå vidare till Mindful Tapping Steg 2.


Ansvarsfriskrivning: 
Som kursdeltagare tar du personligt ansvar för ditt deltagande.

Sagt av tidigare kursdeltagare

Så glad och förundrad över att jag inte poppat popcorn på snart 2 hela månader, efter att jag behandlade mig själv med EFT under kursen. Inget begär längre! Coolt! Jag är ju ett riktigt popcornmonster och har varit det typ sen jag föddes. Inget begär längre! 

Annelie
            

Vill tacka för en fantastisk dag ihop med er i Stockholm!! Barnen och jag knackar oss igenom vardagen och de gillar allra mest att göra det innan de skall sova.

Mamma, 38 år

Tack för en spännande och givande dag med mindful tapping – gamla EFT 1 hade ju verkligen uppgraderats; superintressant! 

Ulla
kursdeltagare som gått våra EFT-kurser