Kurser i Mindful Tapping

 Unika kurser för personlig och professionell utveckling​

För att fullt ut förstå Mindful Tapping måste man uppleva effekterna av metoden. Därför ingår mycket praktiska övningar på alla våra kurser. Du får även ta del av banbrytande kunskaper inom neurofysiologi och traumaforskning.

Sammantaget gör detta att du kommer gå från kurserna med en helt ny syn på dig själv och säkerligen även med
ett lättare "bekymmers-baggage" än du kom med. 

Det går utmärkt att gå alla kurserna enbart för eget intresse och personlig utveckling.
För dig som vill arbeta professionellt med Mindful Tapping finns möjlighet till certifiering efter Steg 2- och Steg 3- kurserna.

Kurserna i Mindful Tapping ges av Center För Energipsykologi i Norden AB

UTBILDNINGSPAKET I 3 STEG

GRUNDKURS

1 dag 

För dig som vill lära dig Mindful Tapping och få ett redskap för att hantera vardagsstressen.


Obligatorisk för att gå vidare till Steg 2 och 3 och BSFF.

STEG 2

3 dagar

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i Mindful Tapping och kunna hjälpa dig själv, dina vänner och din familj. 

Obligatorisk för att gå vidare till Steg 3. ​Ger möjlighet till att bli Certifierad Mindful Tapper.

STEG 3

4 dagar

För dig som vill utöka din terapeutiska verktygslåda och fördjupa dina kunskaper inom trauma och neurofysiologi.  

Ger möjlighet till att bli Avancerad Certifierad Mindful Tapper. 

Aktuella kursdatum

Varför gå en kurs i Mindful Tapping?

Lugna din känslohjärna

Det tar på krafterna att försöka bemästra stress, malande tankar och obehagliga känslor, för att inte tala om smärtor och spänningar. Det är lätt att skylla stressen på yttre händelser, men i själva verket är det våra känslomässiga reaktioner på händelserna som stressar oss. När känslorna väl dragit igång är det inte så lätt att varken tänka klart eller bete sig förnuftigt. Det är då man vill kunna Mindful Tapping! För då kan man själv lugna sin känslohjärna, återfå balansen och tänka klart igen!

Bli medveten om hur det känns i kroppen – och förändra det

Under kurserna berättar vi hur kropp, hjärna, nervsystem, känslor, tankar och minnen påverkar varandra, och hur du kan påverka dem. Du kommer att förstå att många av de problem du brottas med i vardagen faktiskt är helt naturliga reaktioner på obehagliga upplevelser du haft tidigare i livet. Du kommer att förstå hur det kommer sig att problemen ”bor i kroppen” och varför förändring därför måste ske genom kroppen. Du kommer lära dig att använda Mindful Tapping för vardagsbruk och för specifika problem.

Enkelt och vardagsnära med vetenskaplig förankring

Med Mindful Tapping har du ett redskap så du själv kan lugna din känslohjärna och förändra inlärda stressmönster. Med Mindful Tapping kan oro, spänningar, huvudvärk, kramp i magen och andra obehagskänslor i kroppen förändras inom minuter. När du åter är lugn och avspänd blir du mer fokuserad, sover bättre och mår bättre. Stress och negativa känslor som ilska, oro och nervositet kan på sikt ge högt blodtryck, magproblem, ångest, smärtor i rygg och nacke och sömnproblem. Därför är det viktigt att ta hand om stressen i tid.