FRÅN SCENKRÄCK TILL

SÄKER PÅ SCEN

KURS PÅ NORRA BRUNN, STHLM

Kom med på en exklusiv kurs där du får hjälp att ta hand om din scenskräck och prestationsångest. 10 deltagare får en heldag med Micke Syd Andersson (artist och trummis i Gyllene Tider) och Hanna Noorberg (folkhälsovetare).

Du lär dig använda Mindful Tapping, ett revolutionerande sätt att ta hand om stress och scenskräck. Metoden bygger på modern neurobiologisk kunskap och ger kraftfulla resultat. Två veckor efter kursen ingår en uppföljande coaching på telefon för att hjälpa dig vidare mot ditt mål - att stå säker på scen!


Hur är det för dig när du ska presentera din företagsidé på ett viktigt möte, hålla en presentation inför kollegorna eller ringa ett viktigt säljsamtal? Eller när du ska gå på anställningsintervju, sjunga på scen eller hålla tal på bästa väninnans bröllop?

Är det så att istället för att vara lugn och säker drabbas du av nervositet?
Hjärtat slår hårt och snabbt, händerna skakar, du darrar på rösten, rodnar och svetten börjar lacka? Kanske får du till råga på allt blackout och tappar du bort vad du skulle säga, trots att du förberett dig väl?

I så fall är du inte ensam. Scenskräck, talängslan eller rampfeber – känslan har många namn och är en av våra vanligaste rädslor. Ungefär en fjärdedel av den svenska befolkningen anser sig ha problem med detta

I denna workshop lär du dig hur du kommunicerar med hjärnan och lugnar dessa kroppsliga stressreaktioner. Det gör att du behåller lugnet, får tillgång till ditt förnuft och kan leverera på topp.


Hanna och Micke levererade enkelt tillämpbara verktyg till deltagarna för att hjälpa dem att minska sin stressnivå samt bearbeta sina rädslor, både generellt och mot scenskräck. Det var en workshop med både humor och allvarliga stunder där man skulle gå in i sitt inre för att finna grundorsaken till sina rädslor. Och det gav resultat på en gång!

Vi rekommenderar starkt Hanna och Mickes workshop inom Mindful Tapping!

Markus Notman 
Idélab Mälardalens Högskola

Vad skiljer Mindful Tappings metod för att ta hand om scenskräck från andra metoder på marknaden?


De vanliga sätten
att försöka tackla scenskräck är att öva teknik och retorik, tänka positivt, vara väl förberedd eller försöka ignorera det fysiska obehaget. Men för många räcker inte detta. Nervositeten tar ett järngrepp trots en väl inövad presentation. Ett hamrande hjärta, svettiga händer och en darrande röst gör det svårt att hålla fokus.

De skakande händerna, den höga pulsen och tunghäftan är fysiologiska symtom på en stressreaktion. Dessa reaktioner skapas av flykt, kamp och frysreaktioner i det autonoma nervsystemet, som i sin tur styrs av amygdala.

Amygdala bestämmer vad som är farligt eller tryggt för dig, baserat på dina tidigare upplevelser
. Det kan vara kompisar som skrattat åt dig när du läste fel i skolan, det kan vara föräldrar som aldrig trott på dig och din förmåga, det kan vara upplevelser av misslyckande....

Tyvärr går det inte att tala förnuft med denna del av hjärnan. Men man kan lära sig att kommunicera med den och lugna den på andra sätt, vilket vi lär ut i Mindful Tapping.

Med andra ord: när du lär dig Mindful Tapping har du ett redskap som hjälper dig att skapa lugn i kropp och hjärna genom att lägga minnen till ro. Så att du kan ställa dig upp på scen och känna dig lugn, fokuserad och närvarande i nuet. 

  • Så att du kan vara närvarande och känna att rösten bär.
  • Så att du förbereder dig ordentligt istället för att vara så nervös innan att du helst inte vill tänka på saken.
  • Så att alla de presentationstekniker eller sångtekniker du övat på fungerar för dig, när kroppen, ditt instrument, är avslappnat och alert. 
  • Så att du njuter av att stå i fokus och få lov att dela med dig av dig själv och det du brinner för.
  • Så att du tar hand om gamla minnen från skoltid av fröknar eller klasskompisar som har hånat eller skrattat åt dig - och inte längre påminns om dem varje gång du ska upp på scen utan är fri!

INNEHÅLL FÖR  
WORKSHOPEN PÅ NORRA BRUNN
SÖNDAG 19 NOVEMBER 2017

 • Förstå biologin bakom scenskräck: Hur kropp, hjärna och nervsystem påverkar hur du mår och presterar.
 • Lär dig mekanismerna som hjälper hjärnan att fungera optimalt.
 • Övningar i grupp med individuella utmaningar – lär dig Mindful Tapping för din scenskräck. 
 • Ta hand om obehaget med att stå på scen, neutralisera det och upplev effekten direkt.
 • Praktiska, enkla fysiska övningar för att skapa lugn, bli fokuserad och prestera på topp när du ska tala inför folk.

 • Testa direkt - vi har en upphöjd scen och mikrofon tillgänglig på Norra Brunn. Allt för att trigga igång så mycket scenskräck som möjligt - så att du ska kunna ta hand om så mycket av ditt obehag som du är beredd att göra!

Individuell coaching/uppföljning per telefon efter 2 veckor ingår i priset.

OBS! ENDAST 10 DELTAGARE   
FÖR ATT VARJE PERSON SKA FÅ SÅ MYCKET INDIVIDUELL
VÄGLEDNING SOM MÖJLIGT!

FÖRST TILL KVARN!


Christer Trollkarl blev av med sin scenskräck med Mindful Tapping!

#Läs om & Lyssna på Christer Trollkarl som berättar om hur han blev av med scenskräcken han haft i 25 år med hjälp av Mindful Tapping.